ZIMSKA NEGA KOŽE: Zašto je potrebno da koristiš SPF i zimi?

blog-spf

Misliš da si potpuno zaštićena od štetnih zraka sunca samo zato što je napolju tmuran i oblačan dan? 🌥️ Razmisli još jednom! Nažalost, štetni sunčevi zraci mogu dopreti kroz oblake i izazvati oštećenja na koži 🙄 Iako sunce ne osećaš tako jako zimi, velika je greška preskočiti SPF kremu tokom ovog perioda‼️ SPF krema treba da bude osnovni deo tvoje rutine bez obzira na vremenske prilike ili doba godine 💆‍♀️ Evo zašto je posebno važno da ga koristite zimi.

Ne možeš pobeći od UV zraka

Hajde da malo rezimiramo razlike 👉 UV zraci se sastoji od UVA, UVB i UVC zraka. UVA zraci su oni koji su odgovorni za izazivanje preranog starenja, finih linija i bora. Ovi zraci mogu proći kroz oblake, staklo i maglu, te tako prodreti u kožu na mnogo dubljem nivou 🙄S druge strane, UVB zraci izazivaju opekotine kože i mogu dovosti do raka kože. Ovi zraci su najjači u prolećnim i letnjim danima, međutim, zimi mogu da dođu do površine zemlje i lako se odbijaju o sneg i led 🌨️ UVC zraci ne dopiru do zemljine površine, već ih upija atmosferski omotač i nisu opasnost za tvoju kožu. Uverite se da uvek izaberete SPF kremu širokog spektra koja pruža zaštitu od obe vrste UV zraka🤩

Većina SPF proizvoda ima korisna svojstva za negu kože

Formule SPF krema su prešle dug razvojni put i pružaju korisne prednosti tvojoj koži osim što je jednostavno štite od štetnog sunčevog zračenja 🥰 Zimski uslovi mogu biti izuzetno isušujući i opterećujuće za tvoju kožu, pa koristeći SPF kreme koja sadrži hidratantne sastojke, štitiš kožu od isušivanja i održavaš je glatkom i mekom💞 Pored ovih prednosti, korišćenje SPF kreme takođe može dovesti do poboljšanju ukupnog izgleda kože. Mnoge SPF kreme sadrže antioksidanse kao što je vitamin c i hijaluronska kiselina, koji mogu pomoći u zaštiti kože od stresora iz okruženja i sprečiti pojavu znakova starenja😍 Možeš čak kupiti toniranu hidratantnu kremu koji sadrže SPF tako da imaš dva proizvoda u jednom.

Ušteda novca

Još uvek te nismo ubedili da ti treba SPF krema i zimi❔ Apsolutno nema smisla kupovati skupe serume i kreme za lice ako ne štitiš svoju kožu od oštećenja sunčevim zracima kao što su hiperpigmentacije i prerano starenje🙈 SPF kreme su jedan od najefikasnijih dostupnih proizvoda koje možeš koristiti za pomoć u borbi protiv starenja i spečavanju bora ili flekica od sunca😊

Ukratko, korišćenje SPF kreme tokom zimskog perioda je ključno za zaštitu kože od štetnog dejstva UV zraka, održavanje kože hidriranom i zdravom, te sprečavanje pojave znakova starenja. Zato ne zaboravite da svakodnevno nanosite SPF kremu, čak i kada je napolju hladno i oblačno.