NOVI ANTI-AGE SASTOJAK O KOME SVI PRIČAJU: Matrixyl 3000

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Ok, i ptice na grani su čule da su retinol serumi najbolji anti-age preparati, ali dosta smo pričali o njima 🥱 Danas vam otkrivamo sve o novom sastojku koji se polako ali sigurno probija na naše skincare tržište. I to, sa razlogom. Naime, reč je o Matrixyl 3000, peptidu koji mnogo obećava u borbi sa borama 🤗 Ali šta je zapravo Matrixyl 3000 i koji su njegovi benefiti

Matrixyl 3000 se zapravo sastoji od dva sintetički proizvedena peptida, koji obnavljaju oštećenu kožu dajuži joj mladalački izgled😍 Peptidi se već prirodno nalaze u koži gde imaju značajnu ulogu u ćelijskoj obnovi, pa ne treba da vas čudi što su oni jedan od najmoćnijih sastojaka za stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina, proteina koji su odgovorni za održavanje kože jakom i čvrstom.  

Najjednostavnije objašnjeno, kada se kolagen i elastin u koži razgrade (što je, nažalost, neminovan deo starenje), Matrixyl 3000 će poslati signale fibroblastima iz kože da prozvedu novi kolagen i elastin, čime će se ublažiti dubina i veličina bora, a koža postati zategnutija i podatnija. Zar to nije apsolutno sjajno?  

Uostalom, najvažniji cilj u borbi sa borama i jeste poboljšati proizvodnju kolagena i elastina dugoročno, a tu na scenu stupa nega lica sa Matrixyl 3000. 

Imam još dve super činjenice o ovom sastojku 🥳 Prva je, da skoro svi mogu da ga koriste, a druga da se odlično kombinuje sa svim drugim aktivnim sastojcima, a naročito sa retinolom, jer može pomoći u suzbijanju neželjenih iritirajućih efekata nakon njegove upotrebe.  

Ukoliko si primetila bore u ogledalu ili želiš preventivno da deluješ, SKINCYCLOPEDIA 10% Matrixyl 3000 serum je odlična ideja. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]