ZDRAVE I MEKE RUKE: Saveti za jednostavnu negu kože ruku

blog-nega-ruku

Kada razmišljaš o nezi tela, verovatno da ruke često zanemariš. Međutim, ruke su jedan od najizloženijih delova tela i zaslužuju posebnu pažnju i negu. U ovom tekstu ćemo ti otkriti neke jednostavne i opuštajuće navike koje će ti pomoći da održavaš zdrave, glatke i meke ruke.

Prva i osnovna stvar koju treba radiš jeste redovno pranje ruku. To možda zvuči očigledno, ali mnogi ljudi zaboravljaju da pranje ruku može učiniti ogromnu razliku u zdravlju kože na rukama. Kada perete ruke, koristi blage sapune bez sulfata i nežno trljajući ruke dok ih pereš. Nakon pranja, obriši ruke mekanim peškirom, ali nemoj trljati previše jer to može oštetiti kožu.

Naredni korak je hidratacija. Redovno hidriranje ruku može sprečiti suvoću, ispucalost i iritacije kože. Biraj hidratantne kreme za ruke koje sadrže prirodne sastojke, poput ulja jojobe, aloe vere ili bademovog ulja. Nanesi kremu na ruke nakon pranja, ali i tokom dana, posebno ako si u sušnom okruženju ili kada su ruke izložene hladnoći. Nemoj zaboraviti naneti kremu na nokte i kutikule, jer su oni takođe izloženi suvoći.

Osim hidratacije, piling je takođe važan korak u nezi ruku. Piling će ukloniti mrtve ćelije kože i omogućiti hidratantnoj kremi da bolje prodre u kožu. Napravi svoj piling za ruke kod kuće tako što ćeš pomešati kašičicu šećera i maslinovog ulja. Nežno masiraj ovu mešavinu po rukama i isperi toplom vodom.

Konačno, zaštiti ruke od sunca. Sunčeve zrake mogu oštetiti kožu na rukama, što dovodi do preranog starenja i fleka. Kada izlaziš napolje tokom sunčanih dana, nanesi zaštitnu kremu na ruke. Ovo će zaštititi kožu od sunčevih zraka i pomoći u održavanju mekoće i glatkoće kože na rukama.

Uz ove jednostavne navike, možeš održati zdrave, glatke i meke ruke. Ne zaboravi, nega ruku ne bi trebala biti zamorna ili dosadna. Daj svojim rukama malo ljubavi i pažnje, a one će ti se zahvaliti dugotrajnom lepotom i zdravljem.