URADI SAMA PEDIKIR KOD KUĆE ZA SAVRŠENA STOPALA

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

Pred nama je sezona otvorene obuće, a negovana stopala i nokti biće apsolutni beauty prioritet skoro svake žene. Pravo je vreme da počneš da razmišljaš o pedikiru. Ako želiš da izbegneš odlazak u kozmetički salon, donosimo ti nekoliko savete kako da pedikir uradiš kod kuće i budeš sama svoj majstor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

Prvi korak – Topla kupka za stopala
Kako bi nokti i koža na stopalima omekšali uronite ih u toplu kupku na 10-15 minuta. U nju možeš po želji dodati običan gel za tuširanje, kupku, morsku so ili nekoliko kapi eteričnog ulja. Ovo je sigurno najbolji deo pedikira, jer ćeš se opustiti i odmoriti svoja stopala te ih tako pripremiti ih za dalje korake.

Drugi korak – Turpijanje grubih delova
Nakon kupke, koža stopala je omekšana i spremna za uklanjanje tvrdih i zadebljanih delova. Za veća zadebljanja na petama preporučujemo ti strugalicu ili nožić za stopala a za bočne delove stopala i tabane možeš koristiti turpiju za pete. Dok je koža još vlažna, dobro istrljaj stopala ali ne preteruj!

Treći korak – Sečenje noktiju i uklanjanje zanoktica
Ovo je veoma važan korak ukoliko želiš lepe i negovane nokte te mu uvek pristupi pažljivo i temeljno. Zanoktice pažljivo potisni guračem kako bi ih odvojila od nokta a nakon toga na red dolazi njihovo uklanjanje koje možeš obaviti makazicama ili kleštima. Posle ovoga na red dolazi sečenje noktiju i veoma je važno da ih isečeš ravno kako bi izbegla njihovo urastanje.

Četvrti korak – Turpijanje i lakiranje noktiju
Nakon sečenja noktiju, turpijom ih izjednači i ispoliraj njihovu površinu. Na ovaj način ćeš pripremiti nokat i omogućiti da lak duže traje. Sada ostaje samo da odabereš nijansu laka za nokte. Ukoliko poseduješ UV lampu kod kuće, odaberi UV gel za nokte kako bi postigla efekat kao iz kozmetičkog salona.

Peti korak – Nega stopala
Ovo je korak koji bi trebalo da praktikuješ svakodnevno kako bi koža stopala uvek bila nežna i negovana. Slobodno stavi debeli sloj kreme jer stopala obožavaju masne i hidrantne kreme.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

Na koji način ti neguješ svoja stopala? Da li više voliš odlazak u kozmetički salon ili sama radiš pedikir? Podeli sa nama svoje male trikove za lepa i negovana stopala.

 

Autorka teksta: Kristina Blagojević[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]