ULJE ČAJEVCA – PRIRODNI SASTOJAK ZA KOŽU SKLONU AKNAMA

blog-ulje-čajevca

Voliš prirodnu kozmetiku i u potrazi si za biljnim sastojkom koji će ti pomoći u borbi sa aknama? Ne traži dalje – ulje čajevca je sve što ti treba 🤗 Ovo ulje se dobija od listova melaleuke, čajnog drveta poreklom iz jugoistočne Australije, a vekovima je poznato po svojim antiseptičkim, antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima 🌿

Ulje čajevca spada u grupu eteričnih ulja, a dobija se uz pomoć destilacije iz listova i vrhova grana ove zimzelene biljke 🌱 Sadrži veliku količinu aktivnih sastojaka koji deluju protiv gljivica, bakterija i virusa, dezinfikuju i ubrzavaju proces zarastanja, a posebno delotvoreno deluju protiv akni.

Ključna jedinjenja ovog ulja smanjuju bakterije na površini kože koje doprinose stvaranju akni. Tako da zaboravi na dosadne bubuljice, upaljene akne, mitiseri i zatvorene bele komedone, jer ulje čajevca na sve njih deluje 😍 Smiruje crvenilo, otok i upalu, a može čak pomoći u sprečavanju i smanjenju ožiljaka od akni, ostavljajući tvoju kožu glatkom i čistom 🥰

Ovo je idealan prirodan sastojak za masnu kožu sklonu aknama, ali to nisu sve njegove prednosti😋 Osim što je efikasno u smirivanju upala i uklanjanju akni, prednost ulja čajevca je što nema neželjenih efekata kao što su suvoća, iritacija, svrab i ljuštenje. Savršeno zar ne?

Jesu li već isprobala prirodnu kozmetiku u borbi protiv masne kože i akni? 🤔 Ako nisi, mislimo da je vreme da isprobaš Alkmene kozmetiku sa uljem čajevca i cinkom koja dokazano deluje protiv dosadnih akni i bubuljica.