SVE ŠTO TREBA DA ZNAŠ O SPF FILTERIMA (MINERALNI I HEMIJSKI)

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

Nećemo ti pisati razloge zbog kojih bi trebali koristiti kremu sa zaštitnim faktorom jer verujemo da ste ih pročitali mali milion puta, niti o potrebnoj količini, kao ni to da ga je potrebno obnavljati (posebno leti na svaka 2h) i koristiti tokom cele godine 🤭

Ne, tu smo da ti odgovorimo na pitanja za koja niste ni znali da ih imate kada je u pitanju SPF, tako da ćeš uz ovaj vodič postati pravi ekspert.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“ css=“.vc_custom_1646318771299{background-color: #ffffff !important;}“]KOJI UV FILTERI POSTOJE?

Mineralni i hemijski. Okej ovo možda već znaš ali u čemu je tačno razlika?Hemijski filteri (kao što sama reč kaže) su u stvari hemijske supstance koje upijaju UV zračenje, dok ga mineralni ili fizički filteri odbijaju.

HEMIJSKI FILTERI – zašto su najzastupljeniji među SPF kremama?

SPF kreme sa hemijskim filterima su uglavnom laganije teksture, lako se razmazuju i brže upijaju, zbog čega ih radije i biramo – gde ćeš bolje od toga?  🤤 S obzirom da nije u pitanju fizička zaštita, ovi filteri su pogodni za vodootporne formule, pa ih nećeš morati toliko često obnavljati ukoliko se oznojiš nakon fizičke aktivnosti i slično (u svakom slučaju je potrebno da nakon najviše 2h naneseš ponovo tanak sloj).
S druge strane, nisu idealan izbor ukoliko imaš osetljivu kožu jer mogu biti iritansi, pa je u tom slučaju bolje da izabereš kremu sa mineralnim filterima.

MINERALNI FILTERI – zaobići ih ili ne?

Nisu zvezda među SPF kremama, a nije ni toliko velik izbor kao kada su u pitanju kreme sa hemijskim filterima zbog toga što je njihova formulacija obično teža, gušća i ostavlja blagi beli film na koži.
Njihovo „dejstvo“ traje duže (pod uslovom da ne dolazi u kontakt sa vodom i znojem) i pruža zaštitu odmah po nanošenju.
Imamo dobre vesti ako imaš kožu koja je sklona aknama jer je mala šansa da će zapušiti pore i izazvati nove bubuljice, a takođe se sjajno slaže i sa osetljivom kožom jer neće izazvati iritacije i pogoršati crvenilo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

KOJI SPF JE ONDA NAJBOLJI?

Pod uslovom da ti ne iritra kožu i ne zapušava pore, bilo koja krema sa širokim spektrom UVA i UVB zaštite koju ćeš koristiti redovno i tokom cele godine je najbolji izbor.
Da li su tvoj izbor hemijski ili minelarni filteri?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]