Šiške – TOP 6 frizura sa šiškama prema obliku lica

Devojka sa paž frizurom i šiškama gleda u kameru i osmehuje se.

Šiške su savršen način da osvežite frizuru i unesete promenu u svoj izgled. Šišanje  može trenutno da promeni vaš izgled, posebno kada uzmete u obzir različite vrste šiški. U ovom tekstu saznaćete koje su to frizure sa šiškama koje su trenutno u trendu, kao i kako da odaberete šiške prema obliku lica. Bilo da se odlučite za moderne šiške kao što su zavesa šiške, ravne ili šiške na stranu, ovaj vodič će vam pomoći da pronađete stil koji najbolje pristaje vašem licu.

#1 Zavesa šiške

Zavesa šiške su savršene za one koji žele suptilan, ali moderan izgled. Uokviruju lice i daju mu mekoću, stvarajući elegantan i sofisticiran izgled. Idealne su za ovalno i srcoliko lice jer naglašavaju oči i jagodice, dodajući im prirodan i šarmantan okvir. Uz to, njihova sposobnost da se prilagode različitim stilovima čini ih izuzetno svestranom opcijom za svakoga ko želi da osveži svoj izgled bez previše drastičnih promena. Sa ovom dužinom najbolje ih je stilizovati sa strane, a ne napred, kako bi ostale razdvojene i zadržale svoj oblik. Za dodatni volumen preporučuje se dodavanje proizvoda popust pene za kosu.

Devojka u beloj majici sa crnom kosom i siskama gleda u kameru i osmehuje se.

#2 Ravne šiške

Ravne šiške su klasičan izbor koji nikada ne izlazi iz mode. Idealne su za one sa duguljastim ili ovalnim licem jer skraćuju dužinu lica i daju mu balans. Savršene su za ravnu i gustu kosu, jer dodaju strukturu i definiciju. Sa svojom jednostavnošću i elegancijom, one se mogu lako prilagoditi različitim stilovima, pružajući vam bezvremenski izgled koji je uvek u trendu.

Devojka sa plavom kosom gleda u kameru i drži ruke iznad i ispod glave.

#3 Birkin šiške

Birkin šiške su inspirisane stilom Jane Birkin i savršene su za one koji žele retro izgled. Najbolje pristaju ovalnom i srcolikom licu jer dodaju šarm i mladalački izgled. Birkin šiške su obično duže i ležernije, što im daje poseban karakter. Imaju opušteni, boho stil i obično se kombinuju sa prirodnom, neurednom frizurom.

Devojka sa punđom i siskama gleda sa strane.

#4 Šiške na stranu

Šiške na stranu su fantastičan izbor za one sa kvadratnim oblikom lica. Kvadratni oblik karakterišu izražene vilice i ravne linije, a šiške na stranu pomažu da se te oštre linije omekšaju i dodaju dimenziju licu. Stvaraju iluziju dužine i suptilno uokviruju lice, čineći ga mekšim i ženstvenijim. 

Jedna od najvećih prednosti šiški na stranu je njihova fleksibilnost. Mogu se stilizovati na različite načine, što ih čini idealnim za svakodnevni izgled, ali i za posebne prilike. Redovno održavanje je ključno, pa ih šišajte svakih 4-6 nedelja i koristite lagane proizvode za stilizovanje. Feniranje sa okruglom četkom i zaštita od toplote pomoći će vam da šiške uvek izgledaju savršeno. Bez obzira na priliku, šiške na stranu će vam omogućiti da eksperimentišete i pronađete savršen stil.

#5 Bardot šiške

Bardot šiške, inspirisane Brigitte Bardot, su voluminozne šiške, koje su savršene za pravougaoni oblik lica. Dodaju punoću i balansiraju proporcije lica, čineći ga mekšim i ženstvenijim. Ove šiške su idealne za gustu kosu koja može da izdrži volumen. Zahtevaju više održavanja, ali mogu zaista značajno da promene vaš izgled, a posebno su pogodna opcija ako želite da prikrijete veliki čelo. 

Bardot šiške su obično duže od tradicionalnih šiški, često dosegnuvši jagodice ili čak liniju čeljusti. Ključna karakteristika Bardot šiški je njihov volumen, koji se često nadograđuje kako bi se poboljšao izgled. Dizajnirane su da se savršeno stapaju sa ostatkom kose.

Devojka sa crnom kosom vezanom u rep i siskama gleda ka dole.

#6 Kratke šiške

Kratke šiške su hrabar izbor koji najbolje pristaje ovalnom i srcolikom licu. Ako želite da isprobate nešto novo i jedinstveno, ove šiške mogu biti savršene za vas. Zahtevaju određeno održavanje, ali krajnji rezultat može biti vredan toga. Daju mladalački i svež izgled, a mogu biti vrlo praktične za održavanje. Odlične su za one koji žele da istaknu oči i jagodice.

Devojka sa crnom kosom i kratkim siskama gleda u kameru i ima ozbiljan izraz lica.

Moderne šiške prema obliku lica

Moderne šiške kreirane prema obliku lica mogu u velikoj meri unaprediti vaš izgled i dodati karakter vašem stilu. Kada imate ovalno lice, možete se odlučiti za različite stilove šiški kao što su zavesa šiške, ravne šiške ili Birkin šiške. Ovi stilovi uokviruju lice i naglašavaju njegove prirodne crte, pružajući vam sofisticiran i svež izgled. Zavesa šiške dodaju mekoću, ravne donose balans, dok Birkin šiške dodaju retro šarm i volumen.

Za one sa duguljastim licem, ravne šiške i one na stranu su odličan izbor. Ravne šiške mogu skratiti dužinu lica i dodati ravnotežu, dok šiške na stranu mogu stvoriti vizuelnu širinu i preusmeriti pažnju sa dužine lica.

Ako imate srcoliko lice, Birkin šiške i kratke šiške su stilovi koje treba razmotriti. Birkin šiške dodaju šarm i mekoću, dok kratke mogu stvoriti balans i smanjiti naglasak na širokom čelu.

Za kvadratni oblik lica, šiške na stranu i zavesa šiške su preporučeni. Ovi stilovi pomažu da se ublaže oštri uglovi lica i dodaju mu mekši izgled, dok istovremeno naglašavaju oči i jagodice.

Konačno, za pravougaoni oblik lica, Bardot šiške i zavesa šiške su savršeni izbori. Bardot šiške dodaju volumen i oblik, dok zavesa šiške pomažu u stvaranju mekoće i ravnoteže, smanjujući vizuelnu dužinu lica.

Kako ošišati šiške?

Prvi savet koji vam možemo dati jeste poseta profesionalnom fizeru, ali ako se ipak odlučite da sami ošišate šiške, ovo su naši saveti. Da biste postigli savršen izgled šiški, važno je koristiti oštre makaze i pratiti prirodnu liniju kose kako biste osigurali precizan i ujednačen rez. Najbolje je šišati šiške kada su suve, jer vlažna kosa može izgledati duže nego što jeste kada se osuši, što može rezultirati prekratkim šiškama. Pre nego što počnete, češljajte šiške da biste ih razdvojili i uklonili čvorove. Počnite sa malim delovima kose, šišajući ih u malim, postepenim koracima kako biste izbegli previše skraćivanje. Ako niste sigurni u svoj rad, bolje je da ostavite malo duže, jer uvek možete dodatno skratiti kad vidite finalni rezultat.

Kako isfenirati šiške?

Za savršeno isfenirane šiške potrebne su vam adekvatne četke za kosu. Koristite okruglu četku i fen kako biste postigli glatku i oblikovanu frizuru. Počnite od korena šiški i polako povlačite četku prema krajevima dok fenirate. Ovaj tehnika pomaže da se šiške ravnomerno osuše i dobiju željeni oblik. Ako želite dodatni volumen, nanesite malo pene ili spreja za kosu pre feniranja kako bi se postigao puni i bogat izgled. Nakon feniranja, za dodatnu glatkoću i kontrolu, možete koristiti peglu za kosu i lak za kosu, kako biste poravnali šiške i uklonili bilo kakvu neposlušnu kosu. Imajte na umu da ne pregrevate kosu, kako biste izbegli oštećenja.

Bez obzira na oblik vašeg lica ili tip kose, šiške mogu biti savršen način da osvežite svoj izgled i dodate mu dozu sofisticiranosti ili mladalačkog šarma. Odaberite stil koji najbolje odgovara vašim crtama lica i vašoj ličnoj estetici. Ne zaboravite, pravilno održavanje i stilizovanje šiški ključ je dugotrajnog i besprekornog izgleda.

  Lee Stafford Coco Loco četka za kosu (za torbicu)          Lee Stafford fleksibilni lak za kosu 200 ml                  Lee Stafford sprej za zaštitu od toplote 200 ml