PILING KOŽE TELA: Lako i jednostavno do zdrave i sjajne kože

blog piling

Proleće je stiglo, temperature rastu i vreme je otkrijemo kožu koju smo krili ispod velikih džempera i kaputa. Skidanje ovih slojeva često otkriva sve nedostatke na koži, fine linije, hiperpigmentaciju, a naravno, tu je i dosadna, suva koža, bez sjaja. Dobre vesti? Postoji jedno rešenje za sve pomenute probleme: piling tela.

Danas u modernom svetu u kome živimo briga o telu je postala neizostavni deo našeg svakodnevnog života. Piling kože tela je jedna od najvažnijih i najčešćih metoda za održavanje kože zdravom i sjajnom. U ovom tekstu ćemo razgovarati o pilingu kože tela i njegovim prednostima.

Šta je piling kože tela?

Piling kože tela je proces uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože, što omogućava novim, zdravim ćelijama da se pojave na njenoj površini. Iako naša koža prirodno sama odbacuje mrtve ćelije, piling kože će pomoći u ubrzavanju ovog procesa i stvaranju mekše kože. Piling za telo takođe pomaže u sprečavanju pojave uraslih dlačica, a to je posebno važno ako se depilirate ili brijete, jer stare ćelije kože veoma lako da ostanu u folikulima u kojima ste uklonili dlake.

Zašto je piling važan za kožu tela?

Piling kože tela ima mnoge prednosti, uključujući poboljšanje teksture kože, smanjenje vidljivosti tamnih fleka i ožiljaka, poboljšanje cirkulacije krvi, kao i povećanje proizvodnje kolagena. Takođe, piling pomaže u uklanjanju viška sebuma, koji može dovesti do začepljenja pora i pojave akni.

Kako se radi piling kože tela?

Pre početka procesa pilinga, važno je da koža bude temeljno očišćena kako bi se uklonila sva nečistoća i ostaci kozmetike. Zatim se piling sredstvo nanosi na kožu i blago utrljava kružnim pokretima. Nakon toga se ispira vodom i koža se lagano tapka suvim peškirom. Važno je ne preterivati sa pilingom, jer preterana upotreba može izazvati iritaciju kože.

Koliko često bi trebalo raditi piling kože tela?

Koliko često bi trebalo raditi piling kože tela zavisi od tipa kože i stepena osetljivosti. Opšte pravilo je da se piling radi jednom do dva puta nedeljno. Međutim, ukoliko imate osetljivu kožu, preporučljivo je da se piling radi ređe.

Piling kože tela treba da bude deo vaše rutine nege kože, bilo da se radi o letnjim mesecima kada se češće tuširate ili zimi kada je koža suva i peruta se. Osim toga, piling kože tela može biti pravi mali ritual kojim ćete prirediti sebi spa iskustvo kod kuće.