KOJI JE ISPRAVAN REDOSLED NANOŠENJA PROIZVODA ZA NEGU LICA

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]

Šta kada izabereš proizvode koji zaista odgovaraju tvojoj koži, nežnog su sastava i prilagođeni tvojim kožnim problemima? Nažalost, tu se priča ne završava, već je neophodno i “pogoditi“ pravi redosled rutine nege koji će omogućiti da svi aktivni sastojci bolje upiju ☺

Hajde da vidimo kako da poslažeš svoje proizvode, od početka do kraja rutine

ČIŠĆENJE LICA – naravno, pre nego što stavimo serum i kremu, neophodno je da prvo očistimo kožu kako bi uklonili sve nečistoće, skinuli šminku, SPF, smanjili pojavu akni i mitisera, a onda i napravili “podlogu“ da svi koraci nakon umivanja pruže svoj maksimum. Započni čišćenje umivalicom na bazi ulja ili micelarnom vodom (ovaj korak je dovoljno imati u rutini samo uveče), a zatim očisti kožu gelom ili penom za umivanje. Na ovaj način će koža biti u potpunosti čista.

PILING ZA LICE – naša koža se prirodno obnavlja na svakih 28 dana ali da bismo ukolnili mrtve ćelije, s vremena na vreme bi bilo dobro koristiti mehanički, enzimski ili hemijski piling za lice (kiseline) koji će podstaći obnovu ćelija, ujednačiti teksturu i ten.

SERUM – hidratacije nikada dosta, posebno pri izuzetno niskim i visokim temperaturama kada je koža podložna dehidrataciji, usled gubitka vode. Da bi nadoknadila vlažnost, biraj serume sa hijaluronskom kiselinom.

OKOLOOČNA KREMA – nije neophodna ali ako imaš tamne podočnjake, kesice ispod očiju ili borice, biće od velike pomoći jer su formulisane sa aktivnim sastojcima koji deluju protiv njih. Utapkaj je laganim potezima, umesto razvlačenja kože.

KREMA ZA LICE – obavezan korak u rutini svakog tipa kože! Ona održava vlažnost kože, ima zaštitnu funkciju i pruža hidrataciju. Čak i ako imaš masnu kožu, potrebna ti je ali tada biraj laganije teksture. U jutarnjoj rutini ne zaboravi SPF!

Da li imaš još neke korake u svojoj rutini?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]