Kako sačuvati preplanuli ten nakon mora?

Iako znamo da je preplanuli ten znak da je koža bila prekomerno izložena suncu, većina nas želi da sačuva bronzanu boju što je duže moguće nakon mora. Sunčeva svetlost ima dvostruki efekat – s jedne strane nam daje preplanuli ten, ali s druge strane može izazvati nepovratna oštećenja kože. U ovog tekstu otkrićemo vam nekoliko korisnih saveta o tome kako održati preplanuli ten i istovremeno sačuvati zdravlje kože.

Intenzivna hidratacija kože
Nakon letovanja, koža je dehidrirana, te je na prvom mestu važno da joj pružite odgovarajuću hidrataciju.Redovna upotreba hidratantnih losiona i krema pomoći će u održavanju vlažnosti kože. Ovi proizvodi će pomoći da sačuvate preplanuli ten što duže, ali i da sprečite perutanje kože.
Hidrirajte kožu posle svakog tuširanja
Nakon svakog tuširanja, nanesite hidratantni losion ili kremu dok je koža još vlažna. To će pomoći da se duže zadrži vlažnost i sačuva boja.
Izbegavajte tuširanje vrelom vodom
Visoka temperatura vode može dodatno isušiti kožu i skratiti trajanje preplanulosti, zato umesto vrelih tuševa i kupki, koristite mlaku vodu i ne zadržavajte se predugo pod tušem.
Izbegavajte agresivne sapune 
Agresivni sapuni i gelovi za tuširanje, takođe, mogu isušiti kožu i skratiti trajanje preplanulog tena, pa koristite blage proizvode bez agresivnih sastojaka. 
Blagi piling kože 
Možda vam se čini da piling nije dobra ideja, ali uklanjanje mrtvih ćelija blagim proizvodom 1-2 puta nedeljno omogućiće da se uklone odumrle ćelije kože, koje mogu ubrzati gubitak preplanulosti. 
Hidratacija iznutra
Hidratacija počinje iznutra, zato unosite dovoljno vode koja će vratite koži vlagu izgubljenu usled sunčanja. Samo hidrirana koža duže zadržava boju i izgleda sveže. Osim vode, konzumirajte voće i povrće koje sadrži visok procenat vode, kao što su lubenica, krastavac i narandže.

Prateći ove jednostavne savete, možete produžiti trajanje preplanulog tena i istovremeno sačuvati zdravlje kože. Sada možete uživati u svojoj preplanuloj boji duže vremena, bez brige o negativnim efektima sunčevog zračenja.