Kako pravilno naneti proizvod za samopotamnjivanje?

Samopotamnjivanje kod kuće sve je popularnije iz više razloga, a briga o zdravlju kože i izbegavanje štetnih sunčevih zraka su samo neki od njih. Sredstva za samopotamnjivanje potpuno su bezbedna alternativa sunčanju i solarijumu jer boje samo površinski sloj kože i ne prodiru duboko u kožu.
Najvažniji korak pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje jeste priprema tela, a ovo su načini kako da izbegnete fleke i dobijete odlične efekte.

Piling i hidratacija
Pre nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje, osigurajte da je koža čista, glatka i hidrirana. Uradite blagi piling kako biste uklonili odumrle ćelije kože i omogućili ravnomernu apsorpciju proizvoda. Nakon toga, nanesite hidratantnu kremu na suve delove kože kao što su lakat, koleno i članak.
Izaberite pravi proizvod
Postoji mnogo različitih proizvoda za samopotamnjivanje na tržištu, uključujući losione, sprejeve, kreme i pene. Važno je izabrati proizvod koji vam odgovara i koji vam je lak za nanošenje. Takođe, obratite pažnju na nijansu proizvoda kako biste postigli željenu boju.
Rukavica je ključna
Pre nego što počnete nanositi proizvod, obavezno stavite rukavicu. To će sprečiti da se boja zadrži na vašim rukama i osigurati ravnomerno nanošenje na kožu.

Nanosite postepeno
Proizvod postepeno utrljavajte u kožu kružnim pokretima kako biste osigurali ravnomerno nanošenje. Izbegavajte nagomilavanje proizvoda na određenim delovima kože, što može dovesti do neravnomerne boje.
Posebna pažnja za određene delove tela
Na nekim delovima tela, kao što su laktovi, kolena, zglobovi i stopala, boja se često zadržava jače. Smanjite količinu proizvoda na tim područjima ili pažljivo utrljajte kako biste izbegli preteranu pigmentaciju.
Izbegavajte vodu i znojenje
Nakon nanošenja proizvoda, izbegavajte kontakt sa vodom ili znojenje barem nekoliko sati kako biste omogućili da se boja pravilno razvije. Takođe, izbegavajte nošenje uske odeće koja bi mogla izazvati trljanje i uklanjanje boje.
Održavanje boje 
Kako biste produžili trajanje preplanulosti, redovno hidrirajte kožu hidratantnim losionom i izbegavajte preteranu upotrebu sapuna prilikom tuširanja. Lagani piling kože možete raditi nakon nekoliko dana kako biste uklonili odumrle ćelije kože i omogućili ravnomernije “ispiranje” boje.