KAKO DA IZABEREŠ SAVRŠEN VITAMIN C ZA TVOJU KOŽU?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Sve popularniji sastojak – vitamin C i sve više izbora 🤤 Ali kako izabrati jedan između svih tih seruma sa ovim sastojkom? U nastavku ti ostavljamo mali vodič kako da proveriš da li je baš taj PRAVI! 🥰

Koja koncentracija je najbolja?
Ako misliš da je viša koncentracija bolja – hmm, ne mora da znači! Idealna koncentracija je između 8 i 20%. Sve preko 20%, prema istraživanjima, neće pružiti više benefita, a čak može da izazove i iritacije.

Koji oblik vitamina C da izaberem?
Šta, ima više oblika? 😳 Čist vitamin C (Ascorbic Acid) je najistraženiji i najefikasniji ali nažalost ne odgovara svima, pa u slučaju da imaš osetljivu kožu ili primećuješ iritaciju od istog, odluči se za derivate vitamina C: Sodium Ascorbyl Phosphate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid…

Šta je sa ostalim sastojcima u serumu?
Generalno je čist vitamin C vrlo nestabilan, tako da, ukoliko se odlučiš za ovaj oblik, potraži i ove sastojke u sastavu: Ferulic Acid (ferulična kiselina) i Tocopherol (vitamin E). Ova kombinacija ga čini stabilnim, produžava njegovu efikasnost (da ne oksidira prebrzo) i pruža maksimalne rezultate.

Kako da vitamin C ne oksidira i šta ako oksidira?
Šta to uopšte znači – okdisacija? U kontaktu sa vazduhom, toplotom i/ili svetlošću, vitamin C može da oksidira i izgubi svoju efikasnost. Primetićeš po tome što je promenio boju iz providne (kakve i treba da bude) u žutu ili čak narandžastu. Da se to ne bi desilo, biraj tamne i manje ambalaže i čuvaj ga na suvom, tamnom i hladnom mestu (najbolje u frižideru). Ako ipak prebrzo oksidira, utvrđeno je da ne izaziva iritaciju, niti bilo kakve neželjene reakcije ali je efikasnost značajno manja.

Koji vitamin C je tvoj izbor?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]