GEL LAKOVI: Detaljno uputstvo za upotrebu

Gel lakovi su u poslednjih par godina postali sve popularniji i to sa razlogom. To su lakovi koji se nanose na prirodne ili veštačke nokte i stvrdnjavaju pod UV ili LED svetlom. Gel lakovi su popularni zbog dugotrajnosti i otpornosti na ogrebotine i pucanje, što ih čini idealnim za svakodnevno nošenje. Mogu da se koriste u salonima za manikir, ali i kod kuće, kako bi se kreirao dugotrajniji i profesionalniji izgled noktiju. Postoje različite vrste gel lakova koji se razlikuju po načinu nanošenja.

Gel lakovi su relativno laki za upotrebu. Nanose se jednostavnim pokretima četkice na pripremljenu nokatnu ploču, a mogu potrajati i do 3 nedelje. Mi smo vam danas spremili nekoliko saveta koji će vam pomoći da naučite kako da uradite manikir gel lakovima kod kuće.

  1. Priprema noktiju: Prvo, nokti se trebaju očistiti i pripremiti za nanošenje gel laka. To uključuje skidanje starih lakova, oblikovanje noktiju turpijom, poliranje nokatne ploče blok turpijom, potiskivanje zanoktica i čišćenje noktiju čistačem.
  2. Bazni gel lak: Nakon pripreme noktiju, nanosi se sloj baznog gela na nokte što bliže korenu nokta. Ovo se čini kako bi se lak bolje povezao sa noktom i zaštitio nokat od oštećenja. Bazni gel lakovi se suše u UV lampi 2 minuta ili u UV/LED lampi 60 sekundi.
  3. Nanošenje boje: Nakon što se bazni sloj osuši, nanosi se sloj gel laka u boji po vašem izboru. Nanesite ga u tankom sloju i pazite da ne stavite previše gela na četkicu. Ovaj sloj takođe treba da se osuši pod UV ili LED svetlom.
  4. Ponavljanje slojeva: Ako želite intenzivniju boju ili pokrivenost, možete naneti još jedan sloj gel laka u boji i osušiti pod svetlom.
  5. Završni sloj: Kada ste zadovoljni sa bojom i pokrivenošću, nanesite završni sloj gel laka na nokte kako biste dobili dugotrajni sjaj. Ovo će takođe pomoći da se spreče ogrebotine i pucanje laka. Završni gel, takođe se suši u lampi.
  6. Sušenje i završetak: Nakon što se završni sloj osuši, preostaje samo da obrišete bilo kakve ostatke laka i dodate neku hidratantnu kremu za ruke.

Gel lakovi su dugotrajni i otporni na ogrebotine i pucanje, a mogu se ukloniti uz korišćenje acetona i drugih alata.Evo kratkog uputstva kako da uklonite gel lak sa noktiju:

  1. Priprema: Potrebno je prvo pripremiti nokte za uklanjanje gela, a to uključuje sečenje noktiju ako su predugi, na željenu dužinu.
  2. Aceton: Natopite tufere acetonom i ostavite ih da se namakaju oko 10-15 minuta. To će omekšati gel lak i pomoći da se lak lakše skine.
  3. Uklanjanje gela: Nakon što se gel lak omekša, koristite drveni štapić ili metalni gurač za zanoktice da lagano odstranite lak sa nokta. Budite pažljivi da ne oštetite nokat i da ne odstranite previše slojeva nokta.
  4. Završetak: Nakon uklanjanja gela, lagano prođite preko noktiju blok turpijom kako biste uklonili sve ostatke laka i ispolirali nokte. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu za ruke kako biste negovali kožu oko noktiju i sprečili isušivanje.

Budite oprezni prilikom uklanjanja gel laka sa noktiju i nemojte pokušavati da odstranite gel lak kidanjem, jer to može oštetiti nokte i kožu oko noktiju.

Nadamo se da smo vam pomogli ovim detaljnim uputstvom za upotrebu gel lakova, a ako i nakon ovog teksta imate neke nedoumice, slobodno nas kontakaktirajte❤️