DUPLO ČIŠĆENJE LICA: Najbolji način da očistite kožu lica

Nega kože je jedna od najvažnijih navika koje biste trebali usvojiti, a čišćenje kože bi trebalo biti  ključni korak u vašoj dnevnoj rutini. Održavanje kože čistom je jednostavno, ali neophodno. Ako ne uklonite prljavštinu i toksine s kože lica, oni se mogu nakupljati i uzrokovati probleme poput ubrzanog starenja, flekica i akni.

U ovom tekstu ćemo vam otkriti sve tajne metode duplog čišćenja lica! Ovo je savršen način da se oslobodite nečistoća i ulja koje su se nakupile na vašem licu tokom dana, a može biti i sjajan ritual za opuštanje nakon napornog dana.

A šta je to zapravo duplo čišćenje lica? To je postupak u kome se koriste dva različita proizvoda za čišćenje lica kako bi se dubinski očistila koža. Prvi korak u ovom postupku je korišćenje uljanog čistača koji će otopiti masnoće i nečistoće sa vašeg lica. Nakon toga, sledi upotreba blagog čistača na vodenoj bazi koji će ukloniti ostatke nečistoća i pripremiti kožu za dalje korake nege.

Ova metoda duplog čišćenja lica je savršena za sve tipove kože, čak i za one sa problematičnom ili osetljivom kožom, jer ovom metodom se možete osloboditi viška sebuma i nečistoća koji mogu dovesti do akni i drugih problema sa kožom.

Evo koraka koje možete slediti za savršeno duplo čišćenje lica:

Prvo se nanese ulje ili balzam na suvu kožu lica i masira tridesetak sekundi, a zatim se lice ispere mlakom vodom. Zašto se baš ulje koristi? Jednostavno je, ulje rastvara ulje. To je zapravo najefikasniji način za uklanjanje šminke, zagađenja i svih ostalih nečistoća sa površinskog sloja kože bez isušivanja kože. Kada koristimo sredstvo za čišćenje na bazi ulja, ulje se veže za nečistoće i otapa ih. To znači da se nečistoće neće samo skloniti s površine kože, već će biti uklonjene i iz pora, A to će pomoći u sprečavanju stvaranja akni i drugih problema s kožom.

Još jedna prednost upotrebe sredstva za čišćenje na bazi ulja je što neće narušiti prirodnu ravnotežu kože. U stvari, ulje će pomoći da se očuva prirodna ravnoteža kože i hidrirajući efekat. To znači da će koža biti čista, hidrirana i zdrava.

Nakon toga, pena ili gel se nanose na vlažnu kožu i umasiraju, nakon čega se lice opet ispere mlakom vodom. Od ključne je važnosti paziti da isti ne sadrži štetne hemikalije ili sintetička sredstva za stvaranje pene.

Upotrebom sredstava za čišćenje koja su bazirana na vodi, uklanjaju se preostala ulja sa kože, kao i bakterije i mrtve ćelije kože. Ovaj proces priprema kožu za naknadne korake u nezi kože i osigurava maksimalnu apsorpciju i efikasnost proizvoda koji se koriste u daljim koracima nege.

Dakle, ako želite temeljno čišćenje lica bez isušivanja kože i očuvanje njene prirodne ravnoteže, dupla metoda čišćenje je pravi izbor za vas. Vaša koža će vam biti zahvalna.