BORBA PROTIV CELULITA U 5 JEDNOSTAVNIH KORAKA

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Odmah da se razumemo, celulit nažalost imaju skoro svi. Čak 90% žena ima problem sa takozvanom „narandžinom korom“, a među njima su i one koje su u top formi. I zato, ako se i ti imaš isti problem, znaj da nisi sama.

Celulit ili pomorandžina kora predstavlja masno tkivo koje nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina ispod kože, usled čega dolazi do slabljenja tkiva koje povezuje kožu s mišićima.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator border_width=“2″ wd_hide_on_desktop=“no“ wd_hide_on_tablet=“no“ wd_hide_on_mobile=“no“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Hmm, pitaš se od čega zavisi da li češ dobiti celulit ili ne?  Nažalost, najviše od genetike i to je ono što ne možeš promeniti ali i od tvog načina života, a na to itekako možeš da utičeš. Kako nam uskoro dolazi leto a sa njim kratke haljine, suknjice i kupaći kostimi, spremili smo ti nekoliko saveta za borbu sa ovim neprijateljem.

Unosi dosta tečnosti
Najbolje je da svaki dan započneš sa dve čaše mlake vode. Voda će ubrzati tvoj metabolizam, te će se tako tvoje telo od ranog jutra oslobađati od toksina.
Kreći se češće
Trčanjem, brzim hodanjem ili samo šetnjom pokrenućeš cirkulaciju, stimulisati limfni sistem, telo osloboditi od toksina a ćelije napuniti kiseonikom.
Promeni ishranu
Bilo bi dobro da iz ishrane izbaciš slatkiše, fast food, gazirana pića, slatke sokove i pekarske proizvode. Takođe, unos soli smanji na minimum, jer je poznato da so zadržava tečnost u organizmu i stvara celulit.
Isprobaj suvo četkanje
Ovo je jednostavna metoda koju možes lako da uradiš kod kuće pre tuširanja i dovoljno je samo pet minuta. Na ovaj način stimulisaćeš rad limfnog sistema, izbacićeš toksine i višak vode te ukloniti mrtve ćelije sa kože.
Anticelulit preparati
Dokazano je da pojedini kozmetički sastojci pomažu u borbi sa celulitom. Jedan od njih je kofein koji deluje tako što poboljšava cirkulaciju, te na taj način dovodi krv do područja zahvaćenih celulitom i razbija masna naslage.[/vc_column_text][vc_separator border_width=“2″ wd_hide_on_desktop=“no“ wd_hide_on_tablet=“no“ wd_hide_on_mobile=“no“][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Mi ti preporučujemo Yoskine Anticelulit Koncentrat za masažu koji će ti pomoći ukoliko je tvoj celulit već “uznapredovao”. Osim 3% koncentrata kofeina iz japanske Matche sadrži i Tsubaki ulje iz semena japanske kamelije koje će hidirrati i regenerisati tvoju kožu.

Još jedna preporka za tebe je Yoskine Buster Sprej sa dvostrukim koncentratom kofeina i L-teaninom koji će ti pomoći pri mršavljenju i smanjenju celulita a ekstrakt plavog planktona sprečiće nakupljanje masnog tkiva tokom spavanja. Gubiš celulit dok spavaš, može li bolje od toga?

Ovi preparati neće izbrisati tvoj celulit niti će delovati ako vodiš nezdrav način života, ali u kombinaciji sa pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošču pomoći će ti da pobediš celulit.

 

Autorka teksta: Kristina Blagojević[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]